Sfânta Lumină a Învierii se pogoară, peste Jariștea locantă

Nu e trufie să ai Praznic mirean de Învierea Domnului, plin de hrană sfințită fiindcă așa ne este dat încă de la începuturi, când Maica Domnului, ce venise să-și plângă Fiul răstignit a așezat coșul cu ouă lângă cruce și acestea s-au înroșit de la sângele care picura din rănile lui Iisus.

Să ne bucuram și noi de această minune Dumnezeiască și să ne așezăm în jurul mesei după sfânta închinăciune:

Șase ouă roșii vopsite cu șovârf;

Borș de miel mânăstiresc – 700 ml;

Drob de ied primăvăratec – 400 gr;

Ruladă de brânză de burduf cu chimion – 300 gr;

Sul de cașcaval umplut cu struguri negrii – 300 gr;

Noaptea cea de taină:

Friptura de miel cu cartofi, coaptă la tavă, stropită cu ulei de șofrănel, miere de fagure, mirodenii și risipă de vin alb de Cotnari – 800 gr / 300 gr

          Dintotdeauna cuceritoarea plăcintă de brânză cu stafide praftorisită cu ape de portocale și zahar de trestie, aromită cu păstai de vanilie din care boieroaicele se nărăveau și se răsfățau – 400 grame.  

Să ne veselim, amintindu-ne strofele pline de patos ale călugarului Iosif din obștea mânăstirii Cernica, cunoscut ca și diaconul Ion N. Theodorescu, dar mai cu seamă ca Tudor Arghezi, poet al neîntrecuților Psalmi:

La toate lucarnele și balcoaele / Au scos din cer îngerii icoanele / Și-au aprins pe scări / Candele și lumânări.

Kera Calița ot Jariștea cu voia Mântuitorului va umple coșurile cu bunătățuri pentru Paște pentru doi binevoitori pe data de 30 Aprilie și 1 Mai între orele 10:00 – 19:00; și nu vor cântării  nici mai mult nici mai puțin de 300 de lei.

Discul se învârte cu folos la următoarele numere:

0721 961 936 / 0775 609 233 / 0770 948 868