Festinul Sfântului Ioan pentru doi sărbătoriți

Ziua Sfântului este prilej de bucurie, iar cine nu se veselește în această zi va fi trist tot timpul anului.

Cu aghiasma de la Boboteaza din ajun, Kera Calița ot Jariștea stropește bucatele pe care le gateste pentru marele chef precum “mierea Sfântului Ioan din stupinele pustiei”:

  • Piftie de curcan după drag obicei boieresc – 400 grame
  • Zacuscă de vinete coaptă cu bunăvoință – 300 grame
  • Icre de crap după tradiția pescărească – 200 grame
  • Ruladă de șvaițer cu struguri negri– 200 grame
  • Branza cu chimen frământată bine – 200 grame

Felul doi:

  • Friptura din pulpă de curcan cu varză alba calită coapte la cuptor dupa patenta Jariștei( a nu se uita mămăliga ) – 400/200/200 grame

Dulcele se serbează cu multe cornulețe fragede umplute cu rahat  – 400 grame

Contabilul Jariștei a socotit, ca răsplată a strădaniilor noastre doar 230 drahme pentru care noi, vă mulțumim cu recunoștință!!!