DACĂ E SÂMBĂTĂ SEARA, E PETRECERE MARE LA JARIȘTEA!

*** 3 OCTOMBRIE 2020 ***

Îndrăgită clientelă, dacă vă e dor de o petrecere ca-n vre murile cele bune,veniți, veniți degrabă la locanta Jariștea, însă nu uitați să vă faceți cuvenita rezervațiune la unul dintre numerele de telefon:

***0721 961 936 / 0775 609 233 / 0770 948 868***

    Să știe tot omul ce se pune la cale! Pentru numai 100 de arginți cu zimții nestricați ( 100 de lei contemporani ) , orișice invitat va primi în farfurii și pocaluri următoarele:

-salată de boeuf adevărată, ca la mama ei franțuzoaică, cu carne de vițel
de lapte tocată mărunt, mayonnaise din ouă proaspete de țară, cubulețe de
vegetale crocante și semiluni de măsline grecești;
-drob de ficăței și piept de curcan după metoda lui Bacalbașa;
-friptură de purcel la tavă cu bucățoaie de cârnat taiat la bardă, cartofi
săsești și primele murături de casă ale toamnei;
-prăjitură cu aluat franțuzesc și gem de prune cum făceau cele mai
destoinice gospodine de la finele veacului al XIX-lea;
-un țoi de țuică bătrână pentru dregerea stomahului buimăcit de atâtea arome;
-vinul casei, alb sau roșu, la alegere – carafă de un litru pentru doi
meseni însetați;
-pâineturi, apă de izvor și cafea arabică la discreție.

    După o săptămână de roboteală, e dat omului să se bucure la un local cu ținută, unde muzica nu se oprește niciodată, iar ospătarii roiesc în jurul meselor cu brațele încărcate cu tipsii și talgere pline de mâncăruri îmbietoare, după șartul Kerei Calița.
Și sâmbăta aceasta, 3 ale lui Octombrie, luna lui Brumărel,  în faptul serii, locanta Jariștea își așteaptă musafirii pentru o petrecere de pomină. După ce se va fi dus la biserică, Jupâneasa va fi dat poruncă să
înceapă pregătirile pentru festin, căci tare îi mai place să își știe trăitorii bine ospătați, cu porții îndestulătoare și cu meniuri gândite pre bani bine chibzuiți.
Dacă sâmbăta este ziua juruită în care este prăznuit Cuviosul Teoctist, cel care cu credință nestrămutată s-a nevoit în pustie, Kera Calița cunoaște că după miezul nopții începe ziua închinată Predicii de pe Munte, cea în care se pomenește cu înțelepciune despre iubirea vrăjmașilor. Pentru ca trăirea tuturor să se petreacă în armonie, este musai ca sufletele să cânte și să dănțuiască, așadar Jupâneasa va face semn dumnealor muzicanților să-nceapă paranghelionul, rând pe rând venind pe scenă lăutarii de soi din taraful Crailor de Curtea Veche, truverii și vioriștii cu repertorii interbelice, rapsozii cu găitane înflorate dar și dizeuzele romanțioase – să fie așa pentru toate gusturile.Iară Kera Calița însăși se va produce cu șarm pe scândura cabaretului culinar, încântând audiența cu poveștile înflăcarate și pătimașe ale Bucureștilor Vechi.
Vă aștept cu impaciență!