CREMĂ DE CIOCOLATĂ CU NUCI DE-I ZIC FRANȚUZII GANACHE (GANAJ)

La București, într-o strălucitoare dimineață de vară, s-a preumblat în grădina Cotrocenilor cu Alteța Sa Ferdinand, preagentilul principe moștenitor al tronului, și vraja i-a învăluit pe cei doi înțelepți ai ierburilor, și tânărul Rebhum, arhitect peisagist neamț, a rămas să îngrijească uitatele parcuri.

În rarele clipe de odihnă, arhitectul Rebhum primea creme de ciocolată cu nuci de la regele Ferdinand să-i îndulcească gândurile și melancoliile.

Proporții: 500 grame unt, puțin caramel, un păhătuț de lapte, esență de vanilie, esență de rom, 100 grame nuci, 200 grame de sirop și 2 linguri de cacao olandeză

Se freacă untul, fără încetare, asemenea celorlalte creme și se completează cu nucile pisate în piuă, se amestecă cu un păhătuț de lapte și se toarnă siropul legat apoi acel puțin caramel, cele 2 linguri de cacao și esențele. Ascunzișul acestei rețete este puterea amestecului „ingredienților”.

De la început locul de comandă al armiei grădinarilor i-a fost în Cișmigiu, în numita de atunci Casa Grădinilor, în picioare și astăzi lângă liceul Lazăr.

După îndulcirea cu crema regală, adus-a pe cheltuiala sa din podișurile Anatoliei pe marele distrugător de gâze și omizi, turtureaua sălbatică ( Streptopelia Decaocto) .

Și cântecul trist și îndurerat al porumbeilor sălbatici a cucerit cetatea de scaun a Bucureștilor.

Până la urmă orișice răzbel se termină cu invazia guguștucilor.

Kera Calița

Istorisirile Kerei Calița le mai afli și pe site-urile BucatarescuAntena SatelorVacanțierulCarneteGastroart și Presa de Turism