Bufet rece

Dacă vă gândiți să faceți o soirea dansantă cu bufet rece, în cinstea unei aniversări, sărbători sau revederea unor vechi  prieteni, așa cum zicea și înțeleptul Brillat- Savarin: „ A invita pe cineva înseamnă să ne îngrijim de fericirea lui tot timpul cât se află sub acoperișul nostru”, ne străduim să avem o muzică la modă cu tangouri, boston, valsuri dar și rock-uri, twist, cha cha și charleston.

Bufetul să fie plin de băuturi răcoritoare, sirop, oranjadă, citronadă, ceaiuri, cafele și pe la ora aperitivului de seară să fie și câte un pahar de vin alb, roșu, rose chiar și un pahar de șampanie ușoară. Bufetul să fie încărcat cu schweitzer gratinat pe bușeu, pate d’anchois, pate de foie gras, bulete de Ementhal, tartine cu icre de Manciuria, creier fierți bătuți cu undelemn și lămâie, salată de icre negre, șuncă de Praga, pastă de brânză de capră bătută cu unt și chimion, bușeuri cu pește fiert din șalău, morun preparat cu mirodenii, curcan la cuptor cu nucșoară tăiat în cuburi, nisetru pane, mușchi de vițel făcut la tavă tăiat în felii mici, carne rece de vițel în aspic porționat în andrele subțiri, purcel rece la tavă tăiat în bucăți cât degetul mic. Atât tartinele, bușeurile, bucățile de carne pătrate sau fâșii, sunt mici atât cât să iei o îmbucătură.

Despre sosuri, muștar, hrean, vegetalii vor înconjura pe bufet aranjamentele culinare.

Dulciurile vor fi de câteva feluri, micuțe, puse de la început pentru invitați.

Tot bufetul rece este o elogie cu rețete și condime lângă fistic și coconari.

Calița ot Jariștea

Istorisirile Kerei Calița le mai afli și pe site-urile BucatarescuAntena SatelorVacanțierulCarneteGastroart și Presa de Turism